Besluit
Enig artikel: De notulen van de gemeenteraadszitting van 24 juni 2024 worden goedgekeurd zonder opmerkingen.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met mail van 17 juli 2024 gevraagd om de gemeentelijke vertegenwoordiger expliciet een mandaat te geven om op de bijzondere algemene vergadering van Logo Mechelen de fusie van de Vlaamse Logo's goed te keuren.
Besluit
Artikel 1: De vertegenwoordiger van de gemeente, Ann-Marie Morel, schepen, wordt gemandateerd om op de bijzondere algemene vergadering van Logo Mechelen op 27 november 2024 de fusie van de Vlaamse Logo's goed te keuren. Indien deze algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van de gemeente gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda.
Artikel 2: Deze beslissing wordt ter kennisgeving overgemaakt aan Logo Mechelen.
Toelichting
De gemeenteraad heeft in vergadering van 4 februari 2019 het retributiereglement voor administratiekosten voor het verzenden van aangetekende zendingen en minnelijke invorderingen vastgesteld voor de periode van 5 februari 2019 tot en met 31 december 2025. Een aanpassing van dit reglement dringt zich op ingevolge een gewijzigde wetgeving.
Voortaan bepaalt het Boek XIX van het Wetboek economisch recht - Schulden van de consument welke regels er moeten gerespecteerd worden om achterstallige betalingen bij consumenten in te vorderen.
In het boek XIX "Schulden van de consument" wordt iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die op duurzame wijze een economisch doel nastreeft, alsmede zijn verenigingen, als een onderneming aanzien. Het begrip onderneming dient heel ruim geïnterpreteerd te worden, want het verwijst naar iedere economische activiteit die op een duurzame en recurrente wijze wordt uitgeoefend. Onder economische activiteit wordt verstaan het tegen betaling aanbieden van goederen of diensten op een markt. De activiteit geeft aan dat het niet om een eenmalige actie moet gaan, maar om een duurzame activiteit op de markt, waardoor concurrentie met andere ondernemingen ontstaat. Noch de rechtsvorm, noch de wijze waarop de onderneming wordt gefinancierd speelt een rol. Het kan gaan om een natuurlijke persoon, een rechtspersoon, een vereniging of een publiekrechtelijk rechtspersoon. Bijgevolg kan elke entiteit die op duurzame wijze een economische activiteit uitoefent, als een onderneming worden beschouwd, wat dus ook het geval is voor een overheidsinstantie/lokaal bestuur.
Overheidsinstanties worden dus beschouwd als “ondernemingen” voor wat betreft de activiteiten die geen deel uitmaken van hun wettelijke opdracht van algemeen belang.
Zo zal bijvoorbeeld een gemeente die een zwembad, een bibliotheek of een cultureel centrum beheert voor dit soort activiteiten als een “onderneming” worden beschouwd. Een ander voorbeeld is de inning van parkeergelden (wat vaak wordt uitgevoerd door privébedrijven die voor rekening van een gemeente optreden).
Dit zal niet het geval zijn wanneer de gemeente bv. belastingen en gas-boetes int, aangezien deze activiteit wél deel uitmaakt van haar openbare dienstverleningstaak.
Het begrip “consument” is te interpreteren volgens de algemene definities van art. I.1, 2°WER en omvat iedere natuurlijke persoon die handelt voor doeleinden die buiten diens handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit valt. Om te weten of iemand “consument” is dient gekeken te worden naar het doel of de bestemming van de geleverde goederen of diensten en niet per se naar de rechtspersoon of inschrijving bij het KBO (bv. in het geval van eenmanszaken).
In het geval dat een lokaal bestuur optreedt als 'onderneming' dient de invorderingsprocedure die t.a.v. consumenten werd voorzien door Boek XIX gevolgd te worden, hetgeen impliceert dat:
- de eerste aanmaning kosteloos moet zijn;
- er een wachttijd van 14 dagen dient gerespecteerd te worden alvorens verdere stappen mogen ondernomen worden of kosten mogen worden aangerekend. De termijn van 14 kalenderdagen start op de derde werkdag na verzending van betaalherinnering per post of op de kalenderdag die volgt op de dag waarop de herinnering digitaal werd verzonden;
- de kosten die nadien mogen aangerekend worden, wettelijk geplafonneerd zijn tot onderstaand forfaitair schadebeding:
- te verhogen met de wettelijke verwijlinterest zoals voorzien in artikel 5 van de Wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties;
- de wet bepaalde “pauzeknoppen” voorziet waarbij de invorderingsprocedure tijdelijk opgeschort moet worden (bv. indien de consument een afbetalingsplan aanvraagt of schuldbemiddeling aankondigt)
Deze procedure geldt niet voor facturen die ten aanzien van bedrijven worden opgesteld en voor activiteiten die deel uitmaken van de wettelijk opdracht van algemeen belang.
Voor schuldinvordering ten aanzien van ondernemingen gelden de regels van de Wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties. Dit impliceert dat er bij laattijdige of onvolledige betaling vanaf de vervaldatum van de factuur, van rechtswege en zonder voorafgaande kennisgeving of ingebrekestelling, verwijlinteresten, alsook een forfaitair schadebeding aangerekend mogen worden (in de praktijk doorgaans 10% van de hoofdsom), te verhogen met forfaitaire administratiekosten en eventuele bank-, port- en/of transactiekosten voor zover die van toepassing zijn en de desgevallende rechtsplegingvergoeding.
Het bestuur probeert maximaal in der minne in te vorderen. In dat kader zal er ook worden samengewerkt met MyTrustO. MyTrustO bekijkt in hoeverre de wanbetaler in aanmerking komt voor budgetbegeleiding of een afbetalingsplan. Indien de wanbetaler niet wenst samen te werken met MyTrustO, zal het dossier aan het aangestelde incassobureau of aan de gerechtsdeurwaarder worden overgemaakt voor verder gevolg.
De kosten voor het verzenden van aanmaningen worden gedragen vanuit de algemene middelen. Wanneer een schuldenaar of belastingplichtige echter in gebreke blijft om de openstaande schuldvordering (tijdig) te betalen, kan niet verwacht worden dat de gemeente, en onrechtstreeks andere belastingplichtigen, mee betalen voor de extra kosten die de invordering van de schuld vergt.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het retributiereglement m.b.t. aanrekenen van administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en minnelijke invorderingen vast te stellen. De nieuwe tarieven zijn van toepassing vanaf 1 oktober 2024, meer bepaald op facturen met factuurdatum 1 oktober 2024 en later.
Besluit
Enig artikel: De gemeenteraad stelt onderstaand retributiereglement voor administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en minnelijke invorderingen vast:
Artikel 1: Opheffing
Het retributiereglement voor administratiekosten voor het verzenden van aangetekende zendingen en minnelijke invorderingen, zoals vastgesteld door de gemeenteraad in vergadering van 4 februari 2019, wordt opgeheven met ingang van 1 oktober 2024, meer bepaald op facturen met factuurdatum vanaf 1 oktober 2024 en later.
Artikel 2: Heffingstermijn - belastbaar feit
Voor een termijn van 1 oktober 2024 tot en met 31 december 2025 worden gemeentelijke retributies gevestigd voor de administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en bij de minnelijke invordering van onbetwiste en opeisbare niet-fiscale schuldvorderingen.
Artikel 3: Retributieplichtige
De retributie is verschuldigd door diegenen die laattijdig de door hen verschuldigde sommen betalen.
Artikel 4: Tarieven
De retributies worden als volgt vastgesteld:
4.1. Toepassing buiten wettelijke opdracht gemeente i.k.v. algemeen belang
Voor schulden die niet worden betaald volgens de richtlijnen in de desbetreffende retributiereglementen volgt een minnelijke aanmaningsprocedure waarbij volgende invorderingskosten aan de wanbetaler worden aangerekend:
1) ten aanzien van consumenten:
- eerste betaalherinnering: 0 euro;
- bij overschrijding van de in de eerste betaalherinnering vermelde termijn, is een forfaitair schadebeding opeisbaar volgens deze wettelijk geplafonneerde bedragen:
- verwijlinteresten op de nog te betalen som, die niet hoger mogen zijn dan de interest tegen de referentie-interestvoet vermeerderd met acht procentpunten bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties.
2) ten aanzien van ondernemingen:
- eerste betaalherinnering: 0 euro;
- vanaf de tweede betaalherinnering: 20 euro administratiekost + wettelijke verwijlinteresten volgens artikel 5 van de wet handelstransacties vanaf vervaldatum factuur + forfaitaire schadevergoeding ten belope van 10% van de hoofdsom, te verhogen met eventuele bank-, port- en/of transactiekosten voor zover die van toepassing zijn en de desgevallende rechtsplegingvergoeding.
- voor elke volgende herinnering: bovenstaande + 20 euro bijkomende administratiekost
4.2. Wettelijke opdracht gemeente i.k.v. algemeen belang: (o.a. belastingen, retributies, gas-boetes, ...)
- eerste betaalherinnering: 0 euro;
- tweede betaalherinnering: 20 euro;
- elke volgende herinnering: 20 euro;
Bovenop deze kosten worden verwijlinteresten aangerekend, die niet hoger mogen zijn dan de interest tegen de referentie-interestvoet vermeerderd met acht procentpunten bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties.
Deze interesten worden berekend op de nog te betalen som.
Artikel 5: Wijze van inning
Deze kosten worden geïnd door de financieel beheerder en/of incassobureau en/of gerechtsdeurwaarder.
Artikel 6: Invordering
Er wordt maximaal geprobeerd in der minne in te vorderen. Bij gedeeltelijke betaling worden eerst de eventuele aangerekende invorderingskosten aangezuiverd en vervolgens de verschuldigde hoofdsom.
Bij gebrek aan betaling in der minne, zal de retributie burgerrechtelijk ingevorderd worden voor wat betreft het betwiste gedeelte. De invordering van het niet-betwist gedeelte zal door middel van een dwangbevel, voorzien in artikel 177 van het decreet over het lokaal bestuur, geschieden.
Artikel 7: Inwerkingtreding en bekendmaking
Dit retributiereglement voor de administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en bij de minnelijke invordering werd vastgesteld door de gemeenteraad in vergadering van 9 september 2024, treedt in voege op 1 oktober 2024 (facturen met factuurdatum 1 oktober 2024 en later) en wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
De bekendmaking van dit reglement wordt aan de toezichthoudende overheid ter kennis gebracht overeenkomstig artikel 330 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen.
Toelichting
De raad van bestuur van het AGB heeft in vergadering van 9 september 2024 het reglement m.b.t. de tarieven voor het aanrekenen van administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en minnelijke invorderingen vastgesteld voor de periode van 1 oktober 2024 tot en met 31 december 2025.
Dit reglement werd vastgesteld door de raad van bestuur van het AGB naar aanleiding van nieuwe tarieven (boek XIX) die van toepassing zijn bij invordering van openstaande schuldvorderingen van het AGB.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd dit reglement m.b.t. de tarieven voor het aanrekenen van administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en minnelijke invorderingen goed te keuren.
Besluit
Enig artikel: Het reglement m.b.t. de tarieven voor het aanrekenen van administratiekosten voor het verzenden van aanmaningen en minnelijke invorderingen, zoals vastgesteld door de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Puurs-Sint-Amands op 9 september 2024, wordt goedgekeurd.
Toelichting
Conform art. 263 van het DLB van 22 december 2017 bepalen gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn wanneer een opvolgingsrapportering met de stand van zaken m.b.t. de uitvoering van het meerjarenplan moet worden voorgelegd en dit moet uiterlijk op het einde van het derde kwartaal (30/9) m.b.t. het eerste semester van het jaar. De gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van deze opvolgingsrapportering.
Besluit
Enig artikel: De gemeenteraad neemt kennis van de opvolgingsrapportering over de uitvoering van het meerjarenplan gedurende het 1ste semester 2024.
Toelichting
Er werd een aanvraag tot omgevingsvergunning (OMV_2024009910 / OV 2024 36) voor stedenbouwkundige handelingen ingediend voor het perceel gelegen te Winkelstraat 5A, 5de afdeling, sectie A, nr. 712K5.
In de aanvraag tot omgevingsvergunning is een wijziging van de gemeenteweg nr. 23 ter plaatse van de aanvraag opgenomen.
Er werd een openbaar onderzoek gehouden gedurende een termijn van 30 dagen van 26/06/2024 tot en met 25/07/2024.
Er werden geen standpunten, opmerkingen of bezwaren ontvangen met betrekking tot wijziging van de rooilijn.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het resultaat van het openbaar onderzoek, en een besluit over de zaak van de wegen te nemen vooraleer het college van burgemeester en schepenen een beslissing neemt over de aanvraag tot omgevingsvergunning.
Besluit
Artikel 1: De gemeenteraad keurt de wijziging van gemeenteweg nr. 23 goed volgens het ontwerp van rooilijnplan zoals opgemaakt door landmeter-expert Marc Van Opstal op 27/02/2024, inclusief de vermelde breedte en ligging.
Artikel 2: De gemeenteraad legt volgende voorwaarden en lasten op, dewelke de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt:
gratis grondafstand (van de perceelsdelen gelegen voor de nieuwe rooilijn) met aanlevering van een opmetingsplan (inclusief prekadastratiegegevens en planrefertenummer) op eigen kost van de aanvrager.
Artikel 3: De gemeenteraad beslist dat deze gemeenteweg zal opgenomen worden in het openbaar domein.
Dit artikel heeft niet de waarde van een beslissing tot affectatie, enkel van een intentieverklaring. De uiteindelijke beslissing tot affectatie zal per afzonderlijk besluit genomen worden, tegelijk met de goedkeuring van de overdracht van de wegenis.
Toelichting
De huidige softwareleverancier voor GIS, Columba (voorheen ORBIT GT), herwerkt dit jaar een belangrijk deel van zijn softwarepakket. De gemeente grijpt dit moment aan om een herverkenning van de GIS-markt te doen, en gaat daarbij op zoek naar een zo volledig mogelijk GIS-pakket.
De opdracht van Cipal dv met referentie “Raamovereenkomst voor de verwerving en exploitatie van een geografisch informatie- en beheersysteem en ondersteunende diensten” (Bestek CSMRTGIS21) is een raamovereenkomst met meerdere leveranciers waarbij Cipal dv optreedt als aankoopcentrale (opdrachtencentrale) in de zin van artikelen 2 (6°) en 47 van de wet van 17 juni 2016.
De dienstverlenende vereniging Cipal ("Cipal dv") is een intergemeentelijk samenwerkingsverband overeenkomstig deel 3, titel 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Cipal dv telt heden 276 vennoten (Vlaamse steden en gemeenten, OCMW’s, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, hulpverleningszones, welzijnsverenigingen en stadsregio's) die van haar diensten gebruikmaken.
De dienstverlenende vereniging Cipal legt zich niet langer zelf toe op het produceren en commercialiseren van software. De softwareproductie en de activiteiten die technisch van aard zijn werden de voorbije jaren ondergebracht in publiek-private partnerships.
De dienstverlenende vereniging Cipal startte daarom met de uitbouw van een dienstenaanbod, gekend onder de merknaam "C-smart", dat beter aansluit bij de hedendaagse noden van de lokale besturen. Het accent van de dienstverlening ligt op het gezamenlijk aankopen van IT-oplossingen en -diensten, op het verzorgen en beheren van veilige informatiestromen en op het bundelen van krachten om de uitdagingen inzake 'smart cities' aan te pakken. Daarbij zorgt ons samenwerkingsverband voor een efficiëntere verbinding tussen de lokale overheden enerzijds en de privéaanbieders van voornoemde technologieën anderzijds.
De selectiebeslissing en de goedkeuring van het ontwerp van initieel bestek van de overheidsopdracht met als voorwerp “De verwerving en exploitatie van een geografisch informatie- en beheersysteem en ondersteunende diensten” werd door de raad van bestuur van Cipal dv goedgekeurd in zitting van 16 september 2021.
De opdracht werd opgedeeld in 3 apart toewijsbare percelen:
In het bijzonder werden volgende zaken goedgekeurd in uitvoering van deze beslissing:
De raad van bestuur van Cipal dv heeft in zitting van 10 maart 2022 beslist om volgende percelen te gunnen
De gemeente Puurs-Sint-Amands kan van de mogelijkheid tot afname van de raamovereenkomst via de aankoopcentrale gebruik maken waardoor zij overeenkomstig artikel 47, § 2 van de wet van 17 juni 2017 is vrijgesteld van de verplichting om zelf een gunningsprocedure te organiseren;
Het is aangewezen dat de gemeente gebruik maakt van de aankoopcentrale om volgende redenen:
De gemeente is niet verplicht tot enige afname van de raamovereenkomst (geen afnameverplichting).
De dienst informatiemanagement heeft aan de hand van de beschikbare prijzen een indicatieve raming opgemaakt over een looptijd van 48 maanden (4 jaar):
1) Uitgave eerste jaar (2025): 27.010,30 € excl. btw of 32.682,46 € incl. btw;
2) Uitgave komende 3 jaar (2026, 2027 en 2028): 19.606,44 € excl. btw of 23.723,79 € incl. btw: Jaarlijks onderhoud
Totaal budget over de gehele looptijd van 4 jaar: 85.829,62 € excl. btw of 103.853,84 € incl. btw
Rekening houdend met bovenvermelde stelt de dienst Informatiemanagement (GIS) voor om af te nemen van deze raamovereenkomst met onmiddellijke ingang.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands doet een beroep op de aankoopcentrale (als opdrachtencentrale) van Cipal dv voor de verwerving van een GIS platform en/of de afname van GIS gerelateerde consultancy en/of implementatiediensten via de raamovereenkomst met referentie "Raamovereenkomst voor de verwerving en exploitatie van een geografisch informatie- en beheersysteem en ondersteunende diensten" (Bestek CSMRTGIS21)
Artikel 2: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering.
Toelichting
De opdracht van Cipal dv met referentie “Raamovereenkomst voor de verwerving van ict-infrastructuur en bijhorende dienstverlening” (Bestek nr. CSMRTINFRA23) is een raamovereenkomst met één leverancier waarbij Cipal dv optreedt als aankoopcentrale (opdrachtencentrale) in de zin van artikelen 2 (6°) en 47 van de wet van 17 juni 2016.
De gemeente is niet verplicht tot enige afname van de raamovereenkomst (= geen afnameverplichting) en kan zich beroepen op afname via andere aankoopcentrales/opdrachtencentrales, raamovereenkomsten en/of overheidsopdrachten.
De dienstverlenende vereniging Cipal ("Cipal dv") is een intergemeentelijk samenwerkingsverband overeenkomstig deel 3, titel 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Cipal dv telt heden 276 vennoten (Vlaamse steden en gemeenten, OCMW’s, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, hulpverleningszones, welzijnsverenigingen en stadsregio's) die van haar diensten gebruikmaken.
De dienstverlenende vereniging Cipal legt zich niet langer zelf toe op het produceren en commercialiseren van software. De softwareproductie en de activiteiten die technisch van aard zijn werden de voorbije jaren ondergebracht in publiek-private partnerships.
De dienstverlenende vereniging Cipal startte daarom met de uitbouw van een dienstenaanbod, gekend onder de merknaam "C-smart", dat beter aansluit bij de hedendaagse noden van de lokale besturen. Het accent van de dienstverlening ligt op het gezamenlijk aankopen van IT-oplossingen en -diensten, op het verzorgen en beheren van veilige informatiestromen en op het bundelen van krachten om de uitdagingen inzake 'smart cities' aan te pakken. Daarbij zorgt ons samenwerkingsverband voor een efficiëntere verbinding tussen de lokale overheden enerzijds en de privéaanbieders van voornoemde technologieën anderzijds.
Deze raamovereenkomst omvat een uitgebreide reeks producten en diensten, waaronder:
In het bijzonder werden volgende zaken goedgekeurd in uitvoering van deze beslissing:
De raad van bestuur van Cipal dv heeft in zitting van 20 juni 2024 beslist om de opdracht te gunnen aan Dustin Belgium nv, met maatschappelijke zetel te Wingepark 5B te 3110 Rotselaar.
De gemeente Puurs-Sint-Amands kan van de mogelijkheid tot afname van de raamovereenkomst via de aankoopcentrale gebruik maken waardoor zij overeenkomstig artikel 47, § 2 van de wet van 17 juni 2017 is vrijgesteld van de verplichting om zelf een gunningsprocedure te organiseren;
Het is aangewezen dat de gemeente gebruik maakt van de aankoopcentrale om volgende redenen:
De gemeente is niet verplicht tot enige afname van de raamovereenkomst (= geen afnameverplichting).
De looptijd van deze opdracht bedraagt 48 maanden (4 jaar) en kan eventueel nog twee keer met 12 maanden worden verlengd, waardoor de totale looptijd op 72 maanden (6 jaar) kan komen.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands doet een beroep op de aankoopcentrale (als opdrachtencentrale) van Cipal dv voor de aankoop van ICT- infrastructuur aangeboden via de raamovereenkomst "Raamovereenkomst voor de verwerving van ict-infrastructuur en bijhorende dienstverlening" (Bestek nr. CSMRTINFRA23).
Artikel 2: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering.
Toelichting
Fluvius/Iverlek voorziet de plaatsing van een nieuwe elektriciteitscabine in de Haagstraat. Het is noodzakelijk een erfdienstbaarheid te vestigen op een perceel gemeente-eigendom, thans in erfpacht gegeven, zodat de leidingen de verbinding kunnen maken tussen de huidige straat en de nieuwe cabine. De erfdienstbaarheid wordt kosteloos gevestigd op een perceel grond kadastraal gekend eerste afdeling sectie D deel van nummer 240C met een oppervlakte van 39,85 m².
Voor de cabine zelf wordt een opstalrecht gevestigd op de eigendom van de gemeente Puurs-Sint-Amands, thans in erfpacht gegeven, grondgebied Puurs ter plaatse Haagstraat, kadastraal gekend eerste afdeling sectie D deel van nummer 240C met een oppervlakte van 28,55 m², voor een periode van 99 jaar, tegen een symbolische euro.
Besluit
Artikel 1: De gemeenteraad geeft de goedkeuring aan de vestiging van een recht van opstal op de eigendom van de gemeente Puurs-Sint-Amands, in erfpacht gegeven, grondgebied Puurs ter plaatse Haagstraat, kadastraal gekend eerste afdeling sectie D deel van nummer 240C met een oppervlakte van 28,55 m², voor een periode van 99 jaar, tegen een symbolische euro, ten voordele van Iverlek, Aarschotsesteenweg 58, 3012 Wilsele (Leuven).
De strook grond staat aangeduid tussen de punten A-B-C-D op een metingsplan opgemaakt door Landmetersbureel Drawing Assistance bv uit Hulshout op 21 januari 2020.
Artikel 2: De gemeenteraad geeft de goedkeuring aan de kosteloze vestiging van een erfdienstbaarheid op de eigendom van de gemeente Puurs-Sint-Amands, in erfpacht gegeven, grondgebied Puurs ter plaatse Haagstraat, kadastraal gekend eerste afdeling sectie D deel van nummer 240C met oppervlakte van 39,85 m² ten voordele van Iverlek, Aarschotsesteenweg 58, 3012 Wilsele (Leuven).
De erfdienstbaarheidszone staat aangeduid, in groene kleur, op een metingsplan opgemaakt door Landmetersbureel Drawing Assistance bv uit Hulshout op 21 januari 2020.
Artikel 3: De akte van vestiging erfdienstbaarheid en recht van opstal zal opgemaakt worden door notariskantoor Verhaegen-Eekhaut-Verlinden uit Puurs-Sint-Amands. De kosten hieraan verbonden zullen gedragen worden door Iverlek.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs nabij de L. Van Kerckhovenstraat kadastraal gekend 1ste afdeling sectie D deel van nummer 813C met een oppervlakte volgens meting van 1040,30 m² en deel van nummer 813B met een oppervlakte volgens meting van 276,63 m² tegen een totaalprijs van € 13.169,30. Deze verkoop gebeurt ter realisatie van het masterplan Dorpspark Kalfort m.b. de oprichting van nieuwe jeugdlokalen.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs nabij de L. Van Kerckhovenstraat kadastraal gekend 1ste afdeling sectie D deel van nummer 813C met een oppervlakte volgens meting van 1040,30 m² en deel van nummer 813B met een oppervlakte volgens meting van 276,63 m², tegen een totaalprijs van € 13.169,30. De strook grond staat afgebeeld op een opmetingsplan hiervan opgemaakt door Studiebureau Van Opstal te Puurs-Sint-Amands op 9 juli 2024.
Artikel 2: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 3: De akte zal opgemaakt worden door notariskantoor Verhaegen, Eekhaut en Verlinden uit Puurs-Sint-Amands, met eventuele tussenkomst van een aangeduid notaris van de koper. De kosten hieraan verbonden zijn voor de koper.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands verkrijgt door kosteloze overdracht een strook grond, gelegen voor de rooilijn, gelegen te Sint-Amands ter plaatse Fok kadastraal gekend vijfde afdeling sectie B deel van nummer 883F met een oppervlakte volgens meting van 100,48 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente verkrijgt door kosteloze overdracht een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Sint-Amands ter plaatse Fok kadastraal gekend vijfde afdeling sectie B deel van nummer 883F met een oppervlakte volgens meting van 100,48 m².
Artikel 2: Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: De akte zal opgemaakt worden door notariskantoor De Block en Heinderson uit Puurs-Sint-Amands.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands verkrijgt door kosteloze overdracht een strook grond, gelegen voor de rooilijn, gelegen te Oppuurs ter plaatse Voortstraat kadastraal gekend zesde afdeling sectie B deel van nummer 111W met een oppervlakte volgens meting van 34 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente verkrijgt door kosteloze overdracht een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Oppuurs ter plaatse Voortstraat kadastraal gekend zesde afdeling sectie B deel van nummer 111W met een oppervlakte volgens meting van 34 m².
Artikel 2: Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: De akte zal opgemaakt worden door geassocieerd notarissen Verhaegen, Eekhaut en Verlinden uit Puurs-Sint-Amands. De kosten hieraan verbonden zijn ten laste van de overdragers.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands verkrijgt door kosteloze overdracht de wegenis gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Ruisbroek ter plaatse Winning kadastraal gekend 2de afdeling sectie C nummer 611A P0000 met een oppervlakte volgens meting van 16459 m² en de groene buffer gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Ruisbroek ter plaatse Winning kadastraal gekend 2de afdeling sectie C nummer 611B P0000 met een oppervlakte volgens meting van 6452 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de wegenis en groene buffer te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente verkrijgt door kosteloze overdracht de wegenis gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Ruisbroek ter plaatse Winning kadastraal gekend 2de afdeling sectie C nummer 611A P0000 met een oppervlakte volgens meting van 16459 m² en de groene buffer gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Ruisbroek ter plaatse Winning kadastraal gekend 2de afdeling sectie C nummer 611B P0000 met een oppervlakte volgens meting van 6452 m².
Artikel 2: Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de wegenis en groene buffer te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: De akte zal verleden worden door notariskantoor De Block en Heinderson uit Puurs-Sint-Amands.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands verkrijgt door kosteloze overdracht een perceel grond, zijnde wegenis en groene zones, aangelegd bij het woonproject Schoenmakersstraat en deel van de Winkelstraat/Kuipersstraat, gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Sint-Amands ter plaatse Schoenmakersstraat en deel van de Winkelstraat/Kuipersstraat kadastraal gekend 5de afdeling sectie A nummer 704B7 met een oppervlakte volgens kadaster van 1510 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de wegenis en groene zones te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente verkrijgt door kosteloze overdracht een perceel grond, zijnde wegenis en groene zones, aangelegd bij het woonproject Schoenmakersstraat en deel van de Winkelstraat/Kuipersstraat, gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Sint-Amands ter plaatse Schoenmakersstraat en deel van de Winkelstraat/Kuipersstraat kadastraal gekend 5de afdeling sectie A nummer 704B7 met een oppervlakte volgens kadaster van 1510 m².
Artikel 2: Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de wegenis en groene zones te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: De akte zal verleden worden door notariskantoor De Block en Heinderson uit Puurs-Sint-Amands.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van stroken grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Oppuurs ter plaatse Meirstraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A deel van nummer 233L met een oppervlakte volgens meting van 119,27 m² en deel van nummer 228H met een oppervlakte volgens meting van 4.117,78 m², tegen een totaalprijs van € 150.000,00 alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de ligging van deze stroken naast de waterloop.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van stroken grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Oppuurs ter plaatse Meirstraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A deel van nummer 233L met een oppervlakte volgens meting van 119,27 m² en deel van nummer 228H met een oppervlakte volgens meting van 4.117,78 m², tegen een totaalprijs van € 150.000,00 alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de ligging van deze stroken grond naast de waterloop.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van percelen grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Brugskensveld kadastraal gekend 1ste afdeling sectie C nummers 308A en 308B met een oppervlakte volgens kadaster van 2625 m² en 4530 m², voor 3/12de in volle eigendom, tegen een totaalprijs van € 10.732,50 alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name voor de realisatie van de doelstellingen opgenomen in het rivierencontract.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van percelen grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Brugskensveld kadastraal gekend 1ste afdeling sectie C nummers 308A en 308B met een oppervlakte volgens kadaster van 2625 m² en 4530 m², voor 3/12de in volle eigendom, tegen een totaalprijs van € 10.732,50 alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name voor de realisatie van de doelstellingen opgenomen in het rivierencontract.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van twee percelen grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Lautersbemden kadastraal gekend 1ste afdeling sectie B nummers 709E en 710 met een oppervlakte volgens kadaster van 3730 m² en 4830m², tegen een totaalprijs van € 25.680,00 alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de ligging van deze percelen in de nabijheid van het Loutersveld.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van percelen grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Lautersbemden kadastraal gekend 1ste afdeling sectie B nummers 709E en 710 met een oppervlakte volgens kadaster van 3730 m² en 4830m², tegen een totaalprijs van € 25.680,00 alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de ligging van deze percelen in de nabijheid van het Loutersveld.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands zal een strook grond aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Het Kammeland kadastraal gekend eerste afdeling sectie A deel van nummer 47F met een oppervlakte volgens meting van 503 m², tegen een totaalprijs van € 6.018,00, inclusief opstanden (zijnde een waterput). Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name voor de aanleg van een fietspad naast de oude spoorlijn tussen de V. Vergauwenstraat en de Zeutestraat.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Het Kammeland kadastraal gekend eerste afdeling sectie A deel van nummer 47F met een oppervlakte volgens meting van 503 m², tegen een totaalprijs van € 6.018,00, inclusief opstanden (zijnde een waterput).
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name voor de aanleg van een fietspad.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door notariskantoor Verhaegen, Eekhaut en Verlinden uit Puurs-Sint-Amands eventueel met tussenkomst van een notaris aangesteld door de verkoper.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands zal een strook grond aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Wolfstraat/Bergels kadastraal gekend vierde afdeling sectie B deel van nummer 95A met een oppervlakte volgens meting van 547 m², tegen een totaalprijs van € 3.282,00, alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, voor de aanleg van een buffergracht bij de heraanleg van de Wolfstraat.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Wolfstraat/Bergels kadastraal gekend vierde afdeling sectie B deel van nummer 95A met een oppervlakte volgens meting van 547 m², tegen een totaalprijs van € 3.282,00, alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands zal een strook grond aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Wolfstraat/Bergels kadastraal gekend vierde afdeling sectie B deel van nummer 96N met een oppervlakte volgens meting van 336 m², tegen een totaalprijs van € 2.016,00, alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, voor de aanleg van een buffergracht bij de heraanleg van de Wolfstraat.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Wolfstraat/Bergels kadastraal gekend vierde afdeling sectie B deel van nummer 96N met een oppervlakte volgens meting van 336 m², tegen een totaalprijs van € 2.016,00, alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands zal een strook grond aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Wolfstraat/Bergels kadastraal gekend vierde afdeling sectie B deel van nummer 96P met een oppervlakte volgens meting van 328 m², tegen een totaalprijs van € 1.968,00, alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, voor de aanleg van een buffergracht bij de heraanleg van de Wolfstraat.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Wolfstraat/Bergels kadastraal gekend vierde afdeling sectie B deel van nummer 96P met een oppervlakte volgens meting van 328 m², tegen een totaalprijs van € 1.968,00, alle vergoedingen inbegrepen. Over deze strook zal een recht van doorgang voorzien worden ten voordele van het achtergelegen kadastrale perceel.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond, aan de naastliggende eigenaar, gelegen grondgebied Oppuurs aan de Kattestraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A delen van nummer 389A groot volgens meting 62,06 m² en 67,42 m², tegen een totaalprijs van € 26.813,53 (incl. € 700,00 opmetingskosten). Deze strook zal gevoegd worden bij de eigendom Kattestraat 30.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Oppuurs aan de Kattestraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A delen van nummer 389A groot volgens meting 62.06 m² en 67,42 m², tegen een totaalprijs van € 26.813,53 (incl. € 700,00 opmetingskosten).
Artikel 2: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 3: De akte zal opgemaakt worden door de notariskantoor Verhaegen, Eekhaut en Verlinden uit Puurs-Sint-Amands, met tussenkomst van een aangeduid notaris van de koper. De kosten hieraan verbonden zijn voor de koper.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond, aan de naastliggende eigenaar, gelegen grondgebied Oppuurs aan de Kattestraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A deel van nummer 389A groot volgens meting 189,63 m², tegen een totaalprijs van € 38.594,58 (incl. € 350,00 opmetingskosten). Deze strook zal gevoegd worden bij de eigendom Kattestraat 28.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Oppuurs aan de Kattestraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A deel van nummer 389A groot volgens meting 189,63 m², tegen een totaalprijs van € 38.594,58 (incl. € 350,00 opmetingskosten).
Artikel 2: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 3: De akte zal opgemaakt worden door de notariskantoor Verhaegen, Eekhaut en Verlinden uit Puurs-Sint-Amands, met tussenkomst van een aangeduid notaris van de koper. De kosten hieraan verbonden zijn voor de koper.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond, aan de naastliggende eigenaar, gelegen grondgebied Oppuurs aan de Kattestraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A deel van nummer 389A groot volgens meting 37,29 m², tegen een totaalprijs van € 7.870,65 (incl. € 350,00 opmetingskosten). Deze strook zal gevoegd worden bij de eigendom Kattestraat 26.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot verkoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Oppuurs aan de Kattestraat kadastraal gekend 6de afdeling sectie A deel van nummer 389A groot volgens meting 37,29 m², tegen een totaalprijs van € 7.870,65 (incl. € 350,00 opmetingskosten).
Artikel 2: De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 3: De akte zal opgemaakt worden door de notariskantoor Verhaegen, Eekhaut en Verlinden uit Puurs-Sint-Amands, met tussenkomst van een aangeduid notaris van de koper. De kosten hieraan verbonden zijn voor de koper.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Walsingen kadastraal gekend 4de afdeling sectie B deel van nummer 106L2 met een oppervlakte volgens meting van 328 m², tegen een totaalprijs van € 1.300,00 alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook grond te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Walsingen kadastraal gekend 4de afdeling sectie B deel van nummer 106L2 met een oppervlakte volgens meting van 328 m², tegen een totaalprijs van € 1.300,00 alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook grond te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Walsingen kadastraal gekend 4de afdeling sectie B deel van nummer 106M2 met een oppervlakte volgens meting van 529m², tegen een totaalprijs van € 1.143,12 alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook grond te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Walsingen kadastraal gekend 4de afdeling sectie B deel van nummer 106M2 met een oppervlakte volgens meting van 259m², tegen een totaalprijs van € 1.143,12 alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook grond te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
De gemeente Puurs-Sint-Amands verkrijgt door gratis grondafstand een strook grond, voor één/tweede in volle eigendom, gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Walsingen kadastraal gekend 4de afdeling sectie B deel van nummer 10C met een oppervlakte volgens meting van 327 m². Deze afstand gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook te voegen bij het openbaar domein.
Besluit
Artikel 1: De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot aankoop van een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Walsingen kadastraal gekend 4de afdeling sectie B deel van nummer 106M2 met een oppervlakte volgens meting van 259m², tegen een totaalprijs van € 1.143,12 alle vergoedingen inbegrepen.
Artikel 2: Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, met name om de strook grond te voegen bij het openbaar domein.
Artikel 3: Deze uitgave werd vastgesteld in het investeringsbudget 2024: Actie: 25-320601/0119-06/22000007.
Artikel 4: De algemene administratie van de patrimoniumdocumentatie wordt ontheven van de plicht om ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte.
Artikel 5: De akte zal opgemaakt worden door de burgemeester van de gemeente Puurs-Sint-Amands of door een aangeduid notaris.
Toelichting
In de meerjarenbegroting staat in 2024 de aankoop van een kniklader voor de uitvoeringsdiensten. Deze zal ingezet worden voor infrastructuurwerken, nivelleerwerken van landbouwwegels, onderhoud groenbermen en andere werken binnen de technische dienst.
Besluit
Artikel 1: Het bestek met nr. G-2024-044 en de raming voor de opdracht “Aankoop kniklader”, opgesteld door Openbare Werken Technische Dienst worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 66.115,70 € excl. btw of 80.000,00 € incl. 21% btw.
Artikel 2: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.
Artikel 3: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in 2024 op artikelnummer G-GBB-WERK/0200-00/23000000.
Toelichting
Naar aanleiding van enkele recente wijzigingen in de regelgeving betreft wijk-werken stuurde IGEMO een voorstel-addendum bij de oorspronkelijke gebruikersovereenkomst naar de gebruikers van de wijk-werkcheques. De oorspronkelijke samenwerkingsovereenkomst werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 25/2/2019.
Voornaamste aanpassingen in het addendum zijn:
- VDAB zal de wijk-werkcheques in eigen beheer uitgeven omdat hun partner 'Edenred' deze opdracht niet meer opneemt;
- Ook politiezones en hulpverleningszones kunnen in de toekomst gebruik maken van wijk-werkcheques;
- Tussen gebruikers en wijk-werker mag geen bloedverwantschap zijn tot in de tweede graad, ze mogen ook niet op hetzelfde adres wonen;
- De wijk-werker mag geen activiteiten uitvoeren voor eigen rekening;
Daarnaast zijn de wijzigingen eerder administratief van aard t.o.v. de eerste versie.
Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele zaken te verduidelijken of op te schonen.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het addendum bij de gebruikersovereenkomst tussen de gebruiker en de organisator wijk-werken goed te keuren.
Besluit
Enig artikel: De gemeenteraad keurt onderstaande addendum bij de gebruikersovereenkomst tussen de gebruiker en de organisator wijk-werken, zoals afgesloten tussen de gemeente Puurs-Sint-Amands en IGEMO, goed:
Tussen:
1) De organisator van wijk-werken, namelijk
Naam: DVV wijk-werken IGEMO, SCHOUTETSTRAAT 2 - 2800 MECHELEN
Adres: SCHOUTETSTRAAT 2 - 2800 MECHELEN
Telefoonnummer: +32 15 28 50 50
Emailadres: info@igemo.be
Vertegenwoordigd door: ..........................., Algemeen directeur Ad Interim
EN:
2) De gebruiker van wijk-werken, namelijk:
Naam bedrijf, vereniging, openbaar bestuur (rechtspersoon): Gemeente Puurs-Sint-Amands
KBO-nummer: 0697.609.548
Vertegenwoordigd door: Koen Van den Heuvel, burgemeester, in opdracht van Els Goedgezelschap, voorzitter van de gemeenteraad, die haar bevoegdheid tot ondertekening heeft gedelegeerd op 15 oktober 2018, en Raoul Paridaens, algemeen directeur, in uitvoering van een beslissing van de gemeenteraad van 9 september 2024,
Erkenningsnummer van de gebruiker: 000000524911
Adres: Forum 6 te 2870 PUURS-SINT-AMANDS
Telefoonnummer: +3238907601
Emailadres: .............................@puursam.be
1. Voorafgaande toelichting
Dit addendum heeft betrekking op de gebruikersovereenkomst die partijen eerder hebben afgesloten m.b.t. wijk-werken, en heeft tot doel deze oorspronkelijke overeenkomst aan te passen of aan te vullen, gezien o.m. een aantal wijzigingen in de regelgeving mbt wijk-werken, en het feit dat VDAB vanaf 17 december 2023 instaat voor de uitgifte van de wijk-werkcheques;
De bepalingen van dit addendum hebben zodoende uitwerking vanaf 17 december 2023.
2. De overeengekomen aanpassingen en aanvullingen
Partijen komen volgende aanpassingen en aanvullingen aan de oorspronkelijke overeenkomst overeen:
1. Na vermelding van de partijen en vóór artikel 1 van de overeenkomst:
- wordt in de zin “Enkel de zes volgende categorieën van gebruikers kunnen gebruik maken van wijk-werken” het woord “zes” vervangen door “acht”
- wordt ingevoegd tussen “6° land- of tuinbouwbedrijven” en “De gebruiker verklaart te behoren tot categorie …”:
“7° politiezones;
8° hulpverleningszones.”
2. In artikel 1 van de overeenkomst wordt het woord “geleidelijk” geschrapt
3. In artikel 2 van de overeenkomst:
- wordt het woord “uitgiftemaatschappij” twee keer vervangen door het woord “verstrekker”
- en wordt vervolgens aan de eerste vermelding van het woord “verstrekker” volgende voetnoot 1 toegevoegd: “Verstrekker: de onderneming die na mededinging wordt aangewezen, of als er geen onderneming wordt aangewezen, de VDAB of een andere Vlaamse overheidsinstelling die door de raad van bestuur van de VDAB belast wordt met de uitgifte van de wijk-werkcheques (artikel 1, 3° Besluit van de Vlaamse Regering van 29 september 2017 betreffende wijk-werken).”
4. In artikel 3 van de overeenkomst:
- wordt in de zin “Het adres waar de activiteiten zullen plaatsvinden:” tussen het woord “adres” en het woord “waar” het volgende ingevoegd: “/adressen”
- worden tussen de tweede opgesomde voorwaarde en de volgende opgesomde voorwaarde volgende drie voorwaarden ingevoegd:
“ - De gebruiker is geen bloed- of aanverwant tot in de tweede graad van de wijk-werker;
- De gebruiker heeft niet dezelfde verblijfplaats als de wijk-werker;
- De wijk-werker mag geen activiteiten voor eigen rekening uitvoeren;”
5. In artikel 4 van de overeenkomst:
- wordt het woord “uitgiftemaatschappij” vijf keer vervangen door het woord “verstrekker”
- wordt in het tweede lid tussen het woord “erkenningsnummer” en de woorden “als gestructureerde mededeling” het volgende ingevoegd: “(verkregen bij afsluiting van deze overeenkomst en betaling van het inschrijvingsgeld)”
- wordt in het derde lid het woord “platform” in de eerste zin, en de woorden “online platform” in de tweede zin vervangen door “online gebruikers platform”
- wordt tussen lid 5 en het volgende lid, volgende 2 leden ingevoegd:
“De wijk-werkcheque is 12 maanden geldig.
Het doorverkopen, ruilen of doorgeven van cheques aan andere personen is niet toegestaan.”
en
“De gebruiker kan gedurende 14 kalenderdagen vanaf de dag na de dag van de aankoop van de wijk-werkcheques deze aankoop herroepen. Dit herroepingsrecht bestaat enkel voor de betrokken aankoop in zijn geheel. Indien de gebruiker de aankoop op deze manier herroept, betaalt de verstrekker 100% van de aanschafprijs van de wijk-werkcheques terug.”
- wordt in het voorlaatste lid in de zin “Indien de terugbetaling gevraagd wordt, zal dit aan 70% van de aanschafprijs gebeuren.” het getal “70” vervangen door “90”;
- wordt in het laatste lid de vermelding naar de website van Edenred geschrapt;
6. Artikel 7, tweede en derde lid van de overeenkomst worden vervangen door het volgende lid:
“Het fiscaal attest wordt jaarlijks (vóór 1 maart) aan de gebruikers ter beschikking gesteld door de verstrekker. Dit fiscaal attest is eveneens terug te vinden in het online gebruikersplatform. Het fiscaal attest vermeldt de aanschafprijs van de wijk-werkcheques die op naam van de gebruiker zijn aangekocht tijdens het voorafgaande kalenderjaar, waarop de aanschafprijs van de wijk-werkcheques, die de verstrekker tijdens hetzelfde kalenderjaar aan de gebruiker heeft terugbetaald, in mindering wordt gebracht. De gegevens, vermeld in deze fiscale attesten, worden door de verstrekker ook vóór 1 maart bezorgd aan de dienst die bevoegd is voor de inkomstenbelastingen. Meer informatie hierover is te vinden op de officiële website van de federale overheidsdienst Financiën: https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingvoordelen”
7. In artikel 8 van de overeenkomst wordt de tweede zin vervangen door de volgende zin:
Met vragen omtrent de wijk-werkcheques kan u ook bij hen terecht of bij VDAB op 0800/30 700.
8. Artikel 9 van de overeenkomst wordt vervangen door het volgende artikel:
“Uw gegevens en verklaringen worden verwerkt en bewaard in geïnformatiseerde bestanden.
De wijk-werkorganisator treedt in het kader van zijn opdrachten, zoals opgesomd in artikel 17 van het Decreet van 7 juli 2017 betreffende wijk-werken en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming, op als verwerker van VDAB. VDAB is verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerkingen van persoonsgegevens in het kader van zijn opdrachten, zoals opgesomd in artikel 16 van het Decreet van 7 juli 2017 betreffende wijk-werken en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming.
Deze gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming) en de bepalingen van de federale en Vlaamse regelgeving over de bescherming van natuurlijke personen bij de verwerking van persoonsgegevens.
Meer informatie kan u terugvinden op https://www.vdab.be/privacy.”
Dit addendum wordt opgemaakt in 2 exemplaren. Elke partij erkent één exemplaar van dit addendum te hebben ontvangen.
Opgemaakt te Mechelen, op ............................................
Handtekening gebruiker Handtekening organisator wijk-werken
Raoul Paridaens Koen Van den Heuvel Sofie Willemen projectmedewerker wijk-werken
Algemeen directeur Burgemeester
Toelichting
Op 1 oktober 2023 traden de bepalingen over het nieuwe toewijzingsmodel van de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en het Besluit Vlaamse Codex Wonen van 2021 in werking.
Met de vorming van de nieuwe woonmaatschappijen werd op 1 januari 2024 een nieuw toewijzingsreglement van kracht. Het toewijzingsreglement werd goedgekeurd door de gemeenteraad van 20 november 2023.
Thans dringt er zich een aanpassing op van dit toewijzingsreglement van Woonmaatschappij Woonveer Klein-Brabant.
In dit toewijzingsreglement werden woningen opgenomen die voorzien zijn voor rolstoelgebruikers.
De panden die geselecteerd werden voor de doelgroep “rolstoelgebruikers” werden geschrapt, aangezien deze anders voorbehouden moeten blijven voor deze doelgroep.
Dit wil zeggen dat de panden leeg zouden blijven staan als er geen enkele kandidaat-huurder is die rolstoel gebonden is. Dit zou voor veel leegstand zorgen.
Bijgevolg werd volgende noot toegevoegd aan de pandenlijst voor deze doelgroep: 'Deze woningen worden niet specifiek voorbehouden voor de doelgroep rolstoelgebruikers. Op het moment dat een kandidaat-huurder die rolstoel gebonden is zich aandient, wordt er gekeken of een geschikt pand beschikbaar is. Als er geen rolstoel gebonden kandidaat-huurders zijn, wordt het pand aan een andere kandidaat-huurder die niet rolstoel gebonden is toegewezen.'
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de aanpassing van het toewijzingsreglement goed te keuren.
Besluit
Enig artikel: De gemeenteraad geeft haar goedkeuring voor de aanpassing aan het toewijzingsreglement zoals voorgelegd door de toewijzingsraad van woonmaatschappij Woonveer Klein-Brabant.
Naam: Woonveer Klein-Brabant
Adres: Palingstraat 48/101, 2870 Puurs-Sint-Amands
Tel.: 03/740.00.20
Mail: info@woonveer.be
3. Toewijzingsraad
Functie |
Organisatie |
Voorzitter Bijzonder comité Sociale Dienst Bornem Bij afwezigheid: Schepen van Wonen |
Lokaal bestuur Bornem |
Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst Puurs-Sint-Amands Bij afwezigheid: Schepen van Wonen |
Lokaal bestuur Puurs-Sint-Amands |
Woonbegeleider Sociale dienst Bornem Bij afwezigheid: collega van Sociale dienst |
OCMW Bornem |
Woonbegeleider Sociale zorg Puurs-Sint-Amands Bij afwezigheid: collega van Sociale zorg |
OCMW Puurs-Sint-Amands |
Diensthoofd Klantenrelaties Woonveer Klein-Brabant |
Woonveer Klein-Brabant |
Medewerker dienst Klantenrelaties Woonveer Klein-Brabant |
Woonveer Klein-Brabant |
3.2 Toewijzingen
De toewijzingsraad zal maandelijks samenkomen. De data voor de vergaderingen worden op voorhand vastgelegd.
De toewijzingsraad zal beslissingen nemen over de versnelde toewijzingen en de toewijzing aan specifieke doelgroepen.
De Raad van Bestuur en directiecomité van woonmaatschappij Woonveer Klein-Brabant nemen beslissingen over de standaard toewijzingen en de interne mutaties.
4. Bepalingen werkingsgebied
De bepalingen zijn van toepassing op beide gemeenten in het werkingsgebied, namelijk Bornem en Puurs-Sint-Amands.
Woonveer Klein-Brabant streeft met de toewijzing naar de bijzondere doelstellingen van het Vlaamse Woonbeleid (art. 1.6 §2 VCW):
Bij de opmaak van het toewijzingsreglement werd rekening gehouden met deze doelstellingen.
Bij elke toewijzing wordt steeds rekening gehouden met de rationele bezetting van een woning of appartement.
De standaard toewijzingen houden achtereenvolgens rekening met volgende zaken:
Rationele bezetting wordt gedefinieerd als de passende bezetting van een woning, waarbij rekening wordt gehouden met het aantal personen die de sociale huurwoning duurzaam zullen bewonen en de fysieke toestand van deze personen.
Voor de invulling van de rationele bezetting verwijzen we naar het Intern Huurreglement van Woonveer Klein-Brabant, ook terug te vinden in bijlage 1 bij dit toewijzingsreglement.
Bij toewijzing wordt achtereenvolgens rekening gehouden met :
- De kandidaat-huurders die gedurende de laatste 10 jaar 6 jaar (onderbroken of ononderbroken) in de gemeente van de toe te wijzen woning hebben gewoond (optionele voorrangsregel)
- De kandidaat-huurders die gedurende de laatste 10 jaar 5 jaar ononderbroken in de gemeente van de toe te wijzen woning hebben gewoond. (verplichte voorrangsregel)
- De kandidaat-huurders die gedurende de laatste 10 jaar 5 jaar ononderbroken in het werkingsgebied hebben gewoond (optionele voorrangsregel)
Deze langdurige woonbinding is van toepassing op alle standaardtoewijzingen én de toewijzingen aan specifieke doelgroepen (zie 4.2).
Personen die mantelzorg verlenen of ontvangen in de gemeente van de toe te wijzen woning, krijgen voorrang. De mantelzorg moet aangetoond worden met een attest dat afgeleverd wordt door een door de Vlaamse Gemeenschap erkende zorgkas, dat aantoont dat de persoon met een verminderd zelfzorgvermogen erkend is als zorgbehoevende in het kader van het Vlaams zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden of op basis van een verklaring die ingevuld is door een sociale dienst van een OCMW of een dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds.
Er wordt rekening gehouden met de chronologische volgorde van inschrijving in het centraal inschrijvingsregister (vanaf 1 januari 2024).
Artikel 6.27 van Vlaamse Codex wonen geeft de toewijzingsraad de mogelijkheid om specifieke doelgroepen vast te leggen, waaraan voorrang verleend zal worden. Er werd gekozen voor 2 specifieke doelgroepen waarvoor een aantal woningen met voorrang worden toegewezen of voorbehouden. Dit mag maximaal om 1/3e van het patrimonium gaan (pandenlijst zie bijlage 2). Voor deze specifieke doelgroepen kan afgeweken worden van de chronologische volgorde van inschrijvingen, maar blijft de langdurige woonbinding wel gelden.
Volgorde van toewijzing:
Kandidaat-huurders die 65 jaar of ouder zijn én een langdurige woonbinding hebben, krijgen voorrang in de woningen die daarvoor voorbehouden zijn. We merken dat door de vergrijzing van de bevolking, de doelgroep 65+ groter wordt. Zij hebben het ook moeilijker om een woning op de privé markt te huren, vaak doordat ze terugvallen op een lager pensioen.
In Bornem en Puurs-Sint-Amands worden bepaalde woningen of appartementen voorbehouden voor 65+. Het gaat om gelijkvloerse appartementen of appartementen die toegankelijk zijn met lift. We streven ernaar om in elke deelgemeente enkele geschikte woningen of appartementen te voorzien. (zie bijlage 2)
De voorbehouden panden verhouden zich als volgt ten opzichte van het totaal aantal sociale huurwoningen:
Totaal aantal sociale huurwoningen gemeente Bornem |
795 |
1/3de van het totaal patrimonium |
262 |
Aantal voorbehouden voor de doelgroep + 65jaar |
71 |
Totaal aantal sociale huurwoningen gemeente Puurs-Sint-Amands |
743 |
1/3de van het totaal patrimonium |
245 |
Aantal voorbehouden voor de doelgroep + 65 jaar |
59 |
4.2.2 Kandidaat-huurders met een fysieke beperking die rolstoel gebonden zijn
Kandidaat-huurders die een erkende fysieke beperking of handicap hebben én daardoor rolstoel gebonden zijn, én een langdurige woonbinding hebben, krijgen voorrang bij bepaalde woningen die hiervoor geschikt zijn. Op het moment dat dergelijke kandidaat zich aandient, wordt er gekeken of een geschikt pand beschikbaar is. (zie bijlage 2)
Personen die zich in een rolstoel bevinden, vinden het moeilijk om op de privémarkt een rolstoeltoegankelijke woning te vinden. Indien zij niet meer kunnen werken, beschikken ze ook over een lager budget waardoor een private woning huren moeilijker is.
De toewijzingsraad maakt het ontwerp van het toewijzingsreglement op. Woonveer Klein-Brabant bezorgt het ontwerp aan gemeente Bornem en Puurs-Sint-Amands die dit zullen bespreken op de gemeenteraad. De gemeenteraad kan het ontwerp amenderen, wat betreft de strengere woonbinding en de toewijzing aan specifieke doelgroepen. Het geamendeerde ontwerp wordt goedgekeurd door de gemeenteraad. Het goedgekeurde toewijzingsreglement wordt door woonmaatschappij Woonveer Klein-Brabant omgezet in het definitieve toewijzingsreglement en wordt bezorgd aan afdeling Beleid van Wonen in Vlaanderen (lokaaltoewijzingsreglement.wonen@vlaanderen.be). Een afschrift van het toewijzingsreglement wordt ook bezorgd aan de toezichthouder.
Type woning |
Rationele bezetting |
Appartement – 1 slaapkamer |
Min. 1 – max. 2 personen 1 persoon of gezin zonder kinderen |
Appartement – 1 slaapkamer – aangepast |
Min. 1 – max. 2 personen 1 persoon of gezin zonder kinderen |
Appartement – 2 slaapkamers |
Min. 2 – max. 4 personen Gezin of alleenstaande met 1 kind of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 2 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Appartement – 3 slaapkamers |
Min. 3 – max. 6 personen Gezin of alleenstaande met minimaal 2 kinderen of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 3 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Appartement – 4 slaapkamers |
Min. 4 – max. 10 personen Gezin of alleenstaande met minimaal 3 kinderen of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 4 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Eengezinswoning – 1 slaapkamer |
Min. 1 – max. 2 personen 1 persoon of gezin zonder kinderen |
Eengezinswoning – 1 slaapkamer – aangepast |
Min. 1 – max. 2 personen 1 persoon of gezin zonder kinderen |
Eengezinswoning – 2 slaapkamers |
Min. 2 – max. 4 personen Gezin of alleenstaande met 1 kind of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 2 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Eengezinswoning – 3 slaapkamers |
Min. 3 – max. 6 personen Gezin of alleenstaande met minimaal 2 kinderen of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 3 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Eengezinswoning – 4 slaapkamers |
Min. 4 – max. 10 personen Gezin of alleenstaande met minimaal 3 kinderen of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 4 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Eengezinswoning – 5 slaapkamers |
Min. 5 – max. 11 personen Gezin of alleenstaande met minimaal 4 kinderen of combinatie met meerdere volwassenen en/of kinderen waarvoor 5 slaapkamers noodzakelijk zijn |
Studio – 1 slaapkamer |
Min. 1 – max. 2 personen 1 persoon of gezin zonder kinderen |
Noot: Kinderen van hetzelfde geslacht mogen samen op de kamer slapen. Dit wil zeggen dat een gezin met 2 dochters, een woning/appartement kan huren met 2 of 3 slaapkamers. Kinderen van een verschillend geslacht mogen niet op dezelfde kamer gelegd worden.
Straat |
Nr. |
Bus |
Postcode |
Gemeente |
Allemanshofstraat |
10 |
A001 |
2880 |
Bornem |
Allemanshofstraat |
10 |
B001 |
2880 |
Bornem |
Allemanshofstraat |
14 |
A001 |
2880 |
Bornem |
Allemanshofstraat |
14 |
B001 |
2880 |
Bornem |
Puursesteenweg |
5 |
B001 |
2880 |
Bornem |
Stationsstraat |
4 |
A1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
AGVL |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
A001 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
A002 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
B003 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
CGVL |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
C001 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
C002 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
D001 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
D002 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
EGVL |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
F1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
F002 |
2880 |
Bornem |
Barelstraat |
11B |
3 |
2880 |
Bornem |
Breevenstraat |
18 |
1 |
2880 |
Bornem |
Breevenstraat |
20 |
1 |
2880 |
Bornem |
Breevenstraat |
22 |
1 |
2880 |
Bornem |
Breevenstraat |
24 |
1 |
2880 |
Bornem |
Breevenstraat |
26 |
1 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
1 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
3 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
4 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
5 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
7 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
17 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
20 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
21 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Jan Van Meerbeecklaan |
29 |
0001 |
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
13 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
14 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
15 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
16 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
17 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
18 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
19 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
20 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
21 |
|
2880 |
Bornem |
Duiventilstraat |
22 |
|
2880 |
Bornem |
Wilgenlaan |
16 |
|
2880 |
Bornem |
Wilgenlaan |
18 |
|
2880 |
Bornem |
Wilgenlaan |
20 |
|
2880 |
Bornem |
Achterweidestraat |
21 |
1 |
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
16 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
17 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
18 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
19 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
20 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
21 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
22 |
|
2880 |
Bornem |
Dr. W. Meesstraat |
24 |
|
2880 |
Bornem |
Nieuwe Kouterstraat |
101 |
A1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwe Kouterstraat |
101 |
B1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwe Kouterstraat |
103 |
A1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwe Kouterstraat |
103 |
B1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwe Kouterstraat |
28 |
A |
2880 |
Bornem |
Mouterijstraat |
13 |
B1 |
2880 |
Bornem |
Mouterijstraat |
6 |
A1 |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
35 |
|
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
37 |
A |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
39 |
|
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
B |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
D |
2880 |
Bornem |
Nieuwstraat |
27 |
F |
2880 |
Bornem |
Puursesteenweg |
130 |
|
2880 |
Bornem |
Puursesteenweg |
124 |
GVL |
2880 |
Bornem |
Puursesteenweg |
126 |
|
2880 |
Bornem |
Rozenlaan |
30 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Rozenlaan |
32 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Rozenlaan |
34 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Rozenlaan |
36 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Verberdestede |
55 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Verberdestede |
56 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Verberdestede |
57 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Verberdestede |
58 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
2 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
26 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
3 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
4 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
5 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
6 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
7 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
8 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
23 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
24 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Merkenveld |
25 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
|
Kerkplein |
7 |
2 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Kerkplein |
7 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Kerkplein |
9 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Kerkplein |
9 |
2 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Aspergevelden |
14 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Aspergevelden |
16 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Aspergevelden |
18 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Aspergevelden |
20 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Dahlialaan |
17 |
|
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Dahlialaan |
18 |
|
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Dahlialaan |
19 |
|
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Dahlialaan |
20 |
|
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Dahlialaan |
22 |
|
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Dahlialaan |
24 |
|
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Kerkplein |
34 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Sint-Katharinastraat |
32 |
01 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Sint-Katharinastraat |
32 |
02 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
Livien Van der Looystraat |
12 |
1 |
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Livien Van der Looystraat |
12 |
2 |
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Livien Van der Looystraat |
14 |
1 |
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Livien Van der Looystraat |
14 |
2 |
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Livien Van der Looystraat |
16 |
1 |
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Livien Van der Looystraat |
16 |
2 |
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Kouterhof |
10 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Kruisveld |
14 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Kruisveld |
16 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Kruisveld |
18 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Kruisveld |
20 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Koningsvelden |
9 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Koningsvelden |
10 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
13 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
14 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
15 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
16 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
17 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
18 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
22 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
24 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Rooienlaan |
26 |
|
2890 |
Puurs-Sint-Amands |
Straat |
Nr |
Bus |
Postcode |
Gemeente |
Aantal slaapkamers |
Allemanshofstraat |
10 |
B001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Allemanshofstraat |
14 |
B001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Mouterijstraat |
5 |
1 |
2880 |
Bornem |
2 |
Driesstraat |
51 |
GVL |
2880 |
Bornem |
3 |
Jan Van Meerbeecklaan |
1 |
0001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Jan Van Meerbeecklaan |
3 |
0001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Jan Van Meerbeecklaan |
4 |
0001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Jan Van Meerbeecklaan |
5 |
0001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Jan Van Meerbeecklaan |
7 |
0001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Jan Van Meerbeecklaan |
15 |
0001 |
2880 |
Bornem |
2 |
Jan Van Meerbeecklaan |
17 |
0001 |
2880 |
Bornem |
1 |
Kloosterstraat |
75 |
101 |
2880 |
Bornem |
2 |
Kloosterstraat |
75 |
102 |
2880 |
Bornem |
2 |
Rozenlaan |
30 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Rozenlaan |
36 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Merkenveld |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
2 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
26 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
3 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
4 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
5 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
6 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
7 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
8 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
23 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
24 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Merkenveld |
25 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
|
Kerkplein |
7 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Kerkplein |
9 |
2 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
14 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
16 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
18 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
20 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
22 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
24 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
26 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Aspergevelden |
28 |
1 |
2870 |
Puurs-Sint-Amands |
1 |
Noot: Deze woningen worden niet specifiek voorbehouden voor de doelgroep rolstoelgebruikers. Op het moment dat een kandidaat-huurder die rolstoel gebonden is zich aandient, wordt er gekeken of een geschikt pand beschikbaar is. Als er geen rolstoel gebonden kandidaat-huurders zijn, wordt het pand aan een andere kandidaat-huurder die niet rolstoel gebonden is toegewezen.
Namens Gemeenteraad,
Raoul Paridaens
Algemeen directeur
Els Goedgezelschap
Voorzitter gemeenteraad