Terug Gemeenteraad

Mon 23/11/2020 - 20:00 Digitaal via MS Teams

Openbaar

Notulen vorige vergadering

Algemeen bestuur

Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 18 september 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene ver­gadering van IVAREM die op 18 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om de statutenwijziging goed te keuren.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 18 september 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene ver­gadering van IVAREM die op 18 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands verlengt haar deelname aan de intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer (IVAREM) voor een periode van 18 jaar, meer bepaald tot 25 april 2039 en stemt in met de verlenging van de statutaire duur van IVAREM voor dezelfde periode.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands draagt volgende afvalbeheersopdrachten over aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband IVAREM: 

    • De gemeente Puurs-Sint-Amands verleent aan de Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen (IVAREM) de beheersbevoegdheid inzake volgende deelopdrachten van klantencontact: de scholenwerking, de afvalkrant en de infolijn (dit laatste voor wat betreft de aan IVAREM verleende beheersbevoegheden). 
    • De gemeente Puurs-Sint-Amands verleent aan de ‘Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen’ (IVAREM) de beheersbevoegdheid inzake de selectieve inzameling en verwerking van verpakkingsafval zijnde papier/karton in te zamelen aan huis in pakken/dozen of gezinscontainers en in ondergrondse containers, glas in te zamelen in bovengrondse en ondergrondse glasbollen, en PMD in te zamelen in zakken en in ondergrondse containers; alsook inzake de inzameling en verwerking van papier en karton die geen verpakkingen zijn.
    • De gemeente Puurs-Sint-Amands verleent aan de ‘Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen’ (IVAREM) de beheersbevoegdheid inzake de oprichting en exploitatie van de recyclageparken en het transport en de verwerking van de ingezamelde afvalstoffen. Het recyclagepark van Puurs, dat ook zal fungeren als KMO-containerpark, wordt overgedragen vanaf 1 mei 2021.
    • De gemeente Puurs-Sint-Amands machtigt de ‘Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen’ (IVAREM) ertoe de volgende contantbelastingen voor het afvalbeheer te innen, meer bepaald: de vaste afvalbelasting en de contantbelastingen voor het aanbieden van afvalstoffen op de recyclageparken en de bijhorende dienstverlening (extra toegangsbeurt, tijdelijke toegangskaart …).

    De vermelde beheersoverdrachten en machtiging gelden vanaf 26 april 2021 tot en met 25 april 2039 met uitzondering van de beheersoverdracht van het recyclagepark van Puurs, die ingaat op 1 mei 2021.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 18 september 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de bijzondere algemene vergadering van IVAREM die op 18 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 21 september 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene ver­gadering van ISVAG die op 17 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 28 oktober 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene ver­gadering van IGEMO die op 11 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 8 september 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene ver­gadering van IVERLEK die op 8 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met schrijven van 23 oktober 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene ver­gadering van PIDPA die op 18 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met aangetekend schrijven van 14 september 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene ver­gadering van TMVS dv die op 8 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met schrijven van 26 oktober 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene ver­gadering van CIPAL die op 10 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands werd met schrijven van 3 november 2020 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene ver­gadering van BLIJDORP die op 15 december 2020 plaatsheeft. Het is noodzakelijk om het mandaat van de gemeentelijk afgevaardigde vast te stellen.

  • Het coronateam van Domus Medica stelde op 10 maart 2020 aan de huisartsenkringen de vraag tot oprichting van een fysieke triagepost per 100.000 inwoners.

    De huisartsenkring Schelde-Rupel stelden hiertoe een vraag tot samenwerking aan A.Z. Rivierenland en de lokale besturen op wiens grondgebied de triageposten zouden worden ingericht. 

    De triagepost van Bornem werd ingericht voor de inwoners van de lokale besturen van Bornem, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Puurs-Sint-Amands en Willebroek.

    Artikel 392 van het Decreet Lokaal Bestuur bepaalt dat twee of meer gemeenten een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid kunnen vormen om, zonder beheersoverdracht, een welbepaald project van gemeenschappelijk belang te verwezenlijken.

    De deelnemers aan deze “overeenkomst met statutaire draagkracht” willen de nodige afspraken maken over de oprichting van de triagepost, onder meer (maar niet beperkt tot) de logistieke voorwaarden, de inbreng van middelen, personeel en logistiek, de communicatie en de bestuurlijke en democratische terugkoppeling. 

    De beslissing tot oprichting van de interlokale vereniging werd dan ook genomen door de burgemeesters van de betreffende gemeenten en wordt nu aan de respectievelijke gemeenteraden voorgelegd ter goedkeuring.

Ruimte

Leefomgeving

  • Voor twee sites in de gemeente dringt zich een herbestemming op.

    Het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands wenst hiervoor twee nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) op te maken: RUP Wijland Vijverbos en RUP Ruisbroek Sint-Carolus. 

    RUP Wijland Vijverbos

    Het RUP Wijland Vijverbos heeft als doel om de recreatieve jeugdsite in Puurs-centrum te bestendigen en te verruimen:

    • Op de terreinen ten noorden van het jeugdontmoetingscentrum (JOC) Wijland bevinden zich de lokalen en speelterreinen voor de jeugdverenigingen KSA, Chiro en KAJ. De bedoeling van het RUP is om deze terreinen, die gelegen zijn in woonuitbreidingsgebied en deels in woongebied, te bestemmen naar recreatiegebied.
    • Omdat er eveneens een nood is aan een skateterrein in de gemeente en het aangewezen zou zijn dat dit aansluit op de jeugdsite rondom het JOC Wijland, wordt geopteerd om twee agrarische percelen recht tegenover het JOC eveneens te herbestemmen naar recreatiegebied.

    De huidige Fortbaan en een klein deel van de aanpalende zuidelijke percelen zijn momenteel nog steeds ingekleurd als militair domein. Deze bestemming is achterhaald. Het RUP biedt nu de opportuniteit om deze bestemming in te kleuren volgens het feitelijk gebruik. Eveneens zijn een deel van de tuinen horende bij de woningen Kimpelberg ingekleurd als woonuitbreidingsgebied. Hierbij is het de bedoeling om deze tuinen volledig te herbestemmen naar woongebied. Het JOC Wijland is momenteel reeds gelegen in recreatiegebied. Echter er wordt geopteerd om het JOC ook mee op te nemen in het RUP zodat het RUP een coherent geheel omschrijft met op elkaar afgestemde stedenbouwkundige voorschriften.

    Omdat de gemeente niet alle percelen in eigendom heeft, wordt optioneel voorzien dat de opmaak van een onteigeningsplan aan dit RUP kan gekoppeld worden.

    RUP Ruisbroek Sint-Carolus

    De school Sint-Carolus (Kloosterstraat 1) heeft nood aan uitbreiding voor een turnzaal en 2 klaslokalen. Op het eigen perceel is hier geen ruimte meer voor. Deze uitbreiding  kan wel voorzien worden op het perceel achter de school. Dit perceel is deels bestemd als woongebied (tip langsheen de Gasthuisdreef) en overwegend natuurgebied. Op dit perceel bevindt zich de Lourdesgrot. Het perceel maakt eveneens deel uit van het vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeentelijk domein Hof ter Zielbeek. De vaststelling als bouwkundig erfgoed impliceert dat we zoveel mogelijk inzetten op het behoud van dat erfgoed door de inplantingswijze en bouwplannen van het nieuwe gebouw met zorg voor dit erfgoed te bekijken. 

    Het uitschrijven van beide opdrachten gebeurt volgens het bestek met nr. G-2020-026 opgesteld door de dienst Planologie.

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de opdracht voor de opmaak van beide nieuwe RUPs uit te schrijven en het bijgevoegde bestek goed te keuren.

  • De opmaak van het RUP Puurse Bandencentrale werd door het college geïnitieerd op 18/10/2019 naar aanleiding van het planologisch attest voor het bedrijf Puurse Bandencentrale BVBA, goedgekeurd door de gemeenteraad op 10/09/2018.

    De gemeenteraad stelde het ontwerp-RUP voorlopig vast op 29/6/2020. Het openbaar onderzoek liep van 6/7/2020 tot en met 3/9/2020. Tijdens dit openbaar onderzoek werd enkel een advies van de provincie Antwerpen ontvangen. 

    De Gecoro heeft dit advies van de provincie besproken op 20 oktober 2020. De Gecoro heeft hierover een unaniem advies uitgebracht, zie verslag van de Gecoro van 20 oktober 2020. Naar aanleiding van dit advies werd het ontwerp-RUP aangepast.

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het RUP Puurse bandencentrale definitief vast te stellen.

  • Er werd een aanvraag tot omgevingsvergunning (OMV_2020048742, o/ref. OVV 2020 015) voor het bijstellen van een verkaveling ingediend voor de percelen gelegen langs de Wilgenweg, 2890 Puurs-Sint-Amands, 6de afdeling sectie A nrs. 373K en 375G.

    In de aanvraag tot omgevingsvergunning is een wijziging van de weg nr. 19 (zijstraat Wilgenweg) opgenomen. De rooilijn van de te verbreden weg nr. 19 wordt nu effectief vastgesteld in functie van de bijstelling van de verkaveling.

    Er werd een openbaar onderzoek gehouden gedurende een termijn van 30 dagen van 22 mei 2020 tot en met 20 juni 2020.

    Er werden geen standpunten, opmerkingen of bezwaren die betrekking hebben op de zaak der wegen ingediend.

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het resultaat van het openbaar onderzoek, en een besluit over de zaak van de wegen te nemen, vooraleer het college van burgemeester en schepenen een beslissing neemt over de aanvraag tot omgevingsvergunning.

  • Er werd een aanvraag tot omgevingsvergunning (OMV_2020065219, o/ref. OVV 2020 021) ingediend voor het verkavelen van gronden, voor de percelen gelegen te Haverblok, 2870 Puurs-Sint-Amands, 1ste afdeling sectie D nrs. 979W en 981V.

    In de aanvraag tot omgevingsvergunning is een wijziging van de breedte van de bedding van het zuidelijk gedeelte van de gemeenteweg Haverblok opgenomen. Er wordt ook een nieuwe trage weg aangelegd als verbinding tussen Haverblok en Louis Nutenstraat.

    Er werd een openbaar onderzoek gehouden gedurende een termijn van 30 dagen van 27 juni 2020 tot en met 26 juli 2020.

    Er werden geen standpunten, opmerkingen of bezwaren die betrekking hebben op de zaak der wegen ingediend.

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het resultaat van het openbaar onderzoek, en een besluit over de zaak van de wegen te nemen, vooraleer het college van burgemeester en schepenen een beslissing neemt over de aanvraag tot omgevingsvergunning.

  • De gemeenteraad benoemde op 7/9/2020 de nieuwe Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO).

    De GECORO adviseert de gemeenteraad bij de opmaak van het beleidsplan ruimte en ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP). Verder kan de GECORO ook advies geven over alles wat in verband staat met planologie of ruimtelijke ordening (oa. masterplannen, omgevingsvergunningsaanvragen, stedenbouwkundige verordeningen,...). Dit op eigen initiatief of op verzoek van het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad.

    Voor de goede werking van de GECORO dient een huishoudelijk reglement opgemaakt te worden. In de VCRO is opgenomen dat de gemeenteraad dit reglement en zijn wijzigingen moet goedkeuren. 

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om volgende goed te keuren:

    • het huishoudelijk reglement voor de werking van de GECORO;
    • het presentiegeld van € 75 voor elk stemgerechtigd GECORO-lid (= het effectief lid en bij afwezigheid van het effectief lid, zijn plaatsvervanger) per deelname aan de GECORO-vergadering.

Werken

  • Aan studiebureau "Talboom (Part of Sweco)" (verder Sweco) is destijds gevraagd ontwerpplannen op te maken voor de heraanleg van de Veurtstraat, Sint-Jozefstraat, Groenveldweg, Hogedreef, Zavelstraat, Wachtingstraat, Kerfenden (Londerzeel). Daarbij moet de bestaande riolering in de Veurtstraat worden vervangen door een gescheiden stelsel, wordt er gescheiden riolering in alle straten voorzien en worden verscheidene ingrepen gedaan om de verkeersafwikkeling te verbeteren. Deze plannen zijn nu voor de eerste fase afgerond (Veurtstraat, Sint-Jozefstraat, Groenveldweg, Hogedreef, Kerfenden) en het studiebureau heeft de aanbestedingsbundel voorgelegd aan de gemeente en - in het kader van de rioleringswerken - ook aan Pidpa. Na goedkeuring van deze aanbestedingsbundel kan Pidpa, als bouwheer, de aanbesteding van dit project bekend maken. Voor het aandeel Kerfenden (Londerzeel) is bij de start van het ontwerpdossier een overeenkomst met de gemeente Londerzeel afgesloten.

    In verscheidene overlegrondes is deze ontwerpbundel tot stand gekomen, specifiek met het oog op de aanleg van een gescheiden riolering ter vervanging van de versleten gemengde riolering in de Veurtstraat en de semi ingebuisde baangrachten in de andere straten. Tevens werden verscheidene verkeersaspecten bekeken in functie van een veiliger verkeersafwikkeling (fietspadstructuur in de Veurtstraat, vertragende asverschuivingen, recht aantrekken van enkele kruispunten). 

    De riolering sluit aan op de Aquafin-collector die in 2005 tot in Breendonk is aangelegd. Bij de aanpalende open en half-open bebouwing zal de maximale afkoppeling van hemelwater worden bekeken.

    Naast de plannen zijn ook het bijzonder bestek en de meetstaat gecontroleerd door de diensten van Pidpa en door de gemeentelijke technische dienst. Het aantal werkdagen is op 225 voorzien en de werken zouden in 4 fases uitgevoerd worden. Dit zorgt voor een beperking van de hinder voor de bewoners binnen de werkzone en voor een optimaal beschikbaar houden van omleidingswegen. 

    • Fase 1: Veurtstraat tussen Peeterstraat en Sint-Jozefstraat (incl. kruispunt Sint-Jozefstraat)
    • Fase 2: Veurtstraat tussen Sint-Jozefstraat en Stuikberg (incl. Veurtstraat tussen Bessemstraat en Sint-Jozefstraat)
    • Fase 3: Sint-Jozefstraat (inclusief stukje Veurtstraat t.h.v. Huisnummer 120)
    • Fase 4: Hogedreef en Kerfenden, inclusief Groenveldweg

    Pidpa zal optreden als bouwheer, waarbij de uitvoering wel vanuit de andere partijen mee wordt opgevolgd. 

    De totale uitvoeringskost wordt door studiebureau Sweco geraamd op € 5.889.906,78 (excl. btw) waarvan het gemeentelijk aandeel 1.802.666,00 (excl. btw) of 2.181.225,86 (incl. btw) bedraagt. De resterende aandelen worden gedragen door Pidpa, door de gemeente Londerzeel en door subsidiëring op de riolering vanuit VMM.

    De opdracht voor aanneming van werken gebeurt onder de vorm van een openbare procedure.

Ondersteuning

HRM

  • In kader van de bouw en de verhuis naar een Nieuw Administratief Centrum (eind 2023) wenst het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands over te gaan tot de verdere implementatie van “nieuwe manieren van werken”.

    Het bestuur wenst beroep te doen op een externe dienstverlener voor het bepalen van een visie en het uitwerken en uitvoeren van een veranderingstraject om de organisatie en de medewerkers te begeleiden in dit veranderingsproces.

    Van de inschrijvers wordt een kwalitatief plan van aanpak van de opdracht verwacht, waarin zij beschrijven hoe zij de opdrachten willen uitvoeren, rekening houdende met de randvoorwaarden van dit bestek, de aan te wenden tools, de voorgestelde output, best practices, de samenwerking met de aanbestedende overheid, de rol die hij/zij zal opnemen in het geheel en welke taken hij/zij zal uitvoeren,. . . en een bijhorende organisatiestructuur.

    In het kader van de opdracht “Veranderingstraject "Het Nieuwe Werken" voor het Nieuwe Administratief Centrum” werd een bestek met nr. G-2020-059 opgesteld door de dienst Aankoop.

    De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 82.644,63 excl. btw of € 100.000,00 incl. 21% btw.

    Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.

Onroerend goedbeheer

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat over tot volgende ruiling:
    De gemeente verkrijgt:

    • twee percelen grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Peeterveld kadastraal gekend 4de afdeling sectie A nummer 87G met een oppervlakte volgens kadaster van 13490 m² en nummer 87A met een oppervlakte volgens kadaster van 7579 m², in volle eigendom;
    • een perceel grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Kimpelbergheide kadastraal gekend 4de afdeling sectie A nummer 3D met een oppervlakte volgens kadaster van 4299 m², voor 2/6de in volle eigendom;

    De gemeente staat in volle eigendom af:

    • een blok gronden gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Lippeloo Veld/Meuleveld kadastraal gekend 4de afdeling sectie C nummers 245D/deel, 235E/deel, 244E/deel, 245F en 244 F/deel met een oppervlakte volgens meting van 16782 m²;
    • een perceel grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Lippeloo Veld kadastraal gekend 4de afdeling sectie C nummer 249E met een oppervlakte volgens kadaster van 2615 m²;

    Deze ruiling gebeurt zonder opleg. De ruiling gebeurt voor openbaar nut, de gronden die de gemeente verkrijgt zijn 1/ gelegen binnen RUP Wijland-Vijverbos en 2/ kunnen gebruikt worden om te ruilen met gronden gelegen in strategische gebieden.

  • De gemeente verkrijgt een perceel grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Kimpelbergheide kadastraal gekend 4de afdeling sectie A nummer 4C met een oppervlakte volgens kadaster van 1654 m². In ruil staat ons bestuur stroken grond af gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Liezele ter plaatse Peeterveld kadastraal gekend 4de afdeling sectie A delen van nummer 87A met een oppervlakte volgens meting van 2300 m² en 663,77 m². De ruiling geschiedt met een opleg van € 3.318,85, te betalen aan ons bestuur. De ruiling gebeurt voor openbaar nut, de hierbij verkregen grond door de gemeente is gelegen in het RUP Wijland-Vijverbos.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands zal een perceel grond aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Sint-Amands ter plaatse Cruysveld kadastraal gekend 5de afdeling sectie B nummer 461A, tegen een totaalprijs van € 23.015,00, alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de ligging van het perceel langs de Scheldeboorden en in het masterplan Echo's van de Schelde.

  • Perceel grond Yzerveld - Aankoop

    De gemeente Puurs-Sint-Amands zal een perceel bouwland aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse Yzerveld kadastraal gekend eerste afdeling sectie D nummer 259/2 met een oppervlakte volgens kadaster van 2620 m², tegen een totaalprijs van € 18.100,00, alle vergoedingen inbegrepen alsook opstanden. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de strategische ligging van deze grond in de omgeving van RUP Lichterstraat.

  • De gemeente Puurs-Sint-Amands zal percelen grond aankopen gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Sint-Amands ter plaatse Nieuwe Schooren, kadastraal gekend 5de afdeling sectie B nummer 275C met een oppervlakte volgens kadaster van 1329 m², tegen een totaalprijs van € 3.056,70 alle vergoedingen inbegrepen en nummer 165A2 met een oppervlakte volgens kadaster van 1362 m², tegen een totaalprijs van € 3.132,60 alle vergoedingen inbegrepen. Deze aankoop gebeurt voor openbaar nut, gezien de ligging van de percelen langs de Scheldeboorden en in het masterplan Echo's van de Schelde.

  • De gemeente verkrijgt door gratis grondafstand een strook grond gelegen te Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs ter plaatse R. Verbelenstraat 58 kadastraal gekend 1ste afdeling sectie B deel van nummer 91E met een oppervlakte volgens meting van 8,09 m². Deze strook is gelegen voor de rooilijn en zal gevoegd worden bij het openbaar domein.

  • De gemeente gaat over tot verkoop van een perceel bouwgrond uit haar gemeentelijke verkaveling Tashorik.

    • Lot 25 - opp. 403,04 m² - verkoopprijs € 105.000,00

    Bij deze verkoop worden voorwaarden opgelegd, zoals vastgesteld in het 'reglement voor toewijzing onbebouwde bouwkavels in gemeentelijke verkavelingen'.

  • Er zal een erfdienstbaarheid van doorgang/uitweg worden gevestigd op de eigendom van de gemeente Puurs-Sint-Amands grondgebied Puurs nabij de Stationsstraat kadastraal gekend 1ste afdeling sectie B deel van nummer 340R9 ten voordele van de eigendom kadastraal gekend 1ste afdeling sectie B nummer 340H10. De erfdienstbaarheid heeft een breedte van 3 meter. Deze erfdienstbaarheid kan zowel te voet als door gemotoriseerd verkeer naar de Stationsstraat toe worden uitgeoefend. De erfdienstbaarheid geldt voor een periode van 30 jaar met aanvang vanaf het verlijden van de betreffende authentieke akte. De erfdienstbaarheid zal kosteloos toegekend worden.

Wagenpark

  • Het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands wenst een nieuwe vrachtwagen met haakcontainersysteem en autolaadkraan aan te kopen voor het garanderen van een betere én kwaliteitsvolle dienstverlening op het grondgebied van Puurs-Sint-Amands.

    Dit polyvalente voertuig zal worden ingezet in het team van Openbare Werken voor o.a. transport-, container-, hef- en grondwerken.

    In het kader van de opdracht “Vrachtwagen met haakcontainersysteem en autolaadkraan” werd een bestek met nr. G-2020-060 opgesteld door de dienst Aankoop en Openbare Werken.

    De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 225.000,00 excl. btw of € 272.250,00 incl. 21% btw.

    Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure.

    Deze raming overschrijdt de limieten van de Europese bekendmaking.

  • De Technische dienst wenst een gesloten bestelwagen aan te kopen voor het team openbare werken.

    Het voertuig zal hoofdzakelijk gebruikt worden door de ploeg "signalisatie".

    In het kader van de opdracht “Aankoop bestelwagen openbare werken” werd een bestek met nr. G-2020-061 opgesteld door de dienst aankoop.

    De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 55.371,90 excl. btw of € 67.000 incl. 21% btw.

    Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

Facilitair beheer en gebouwen

  • De  gemeenteraad van 7 september 2020 keurde de wijze van aanbesteding met name 'mededingingsprocedure met onderhandeling' en de desbetreffende documenten 'de selectieleidraad en projectdefinitie' voor de selectiefase goed.
    Op 13 oktober 2020 werden de kandidatuurstellingen overgemaakt aan de aanbestedende overheid. Er werden 6 kandidaturen ontvangen. Heden worden deze kandidaturen nagekeken volgens de bepalingen in de selectieleidraad.

    De precieze randvoorwaarden voor de realisatie van de opdracht worden in de 'gunningsleidraad en bijlagen' aan de geselecteerde kandidaten meegedeeld.

    • STAP 2: gunningsfase - indiening van de eerste offerte
    • STAP 3: gunningsfase - onderhandelingen
    • STAP 4: sluiting van de opdracht

Mededelingen

Vragen